Árvíz idején is zavartalanul üzemel a víziközmű-szolgáltatás

A rendkívüli időjárási viszonyok következményeként a térség vízfolyásain levonuló árhullámok Győr városát és térségét hatványozottan érintik, azonban a Pannon-Víz Zrt. létesítményeiben előreláthatóan üzemzavart ez nem okoz.

 

Az extrém árhullám az ivóvíz rendszer létesítményeit, vízműtelepeit közvetlenül nem érinti, ártérben üzemelő partiszűrésű kutakkal sem rendelkezik társaságunk. A térségben elhelyezkedő kutak, telepek minden esetben a mentett oldalon helyezkednek el.

 

Győr városát és agglomerációját ellátó szőgyei vízműtelepünk elhelyezkedése okán a kialakult árvízi helyzetben kiemelt figyelmet kap, hiszen a Duna jobb parti védvonala mellett húzódik a kútrendszerrel együtt.

 

A Pannon-Víz Zrt. munkatársai a fő árvízvédelmi védvonalakat - Mosoni-Duna, Rába, Rábca - keresztező hálózatok esetében a mentett oldali létesítményeket, valamint a jelentkező belvizek okán a telepek szerelvényaknáit folyamatosan ellenőrzik és szükség esetén víztelenítik azokat.

 

A 2002-es, valamint a 2013-as árvíz során előfordult események tapasztalataiból kiindulva felkészültünk a rendkívüli helyzetekben az ivóvízellátás és a szennyvízelvezetés biztosítására.

 

Társaságunk mind homokzsákokkal, mind ügyelettel folyamatos készenlétben áll az esetlegesen felmerülő problémák elhárítására, emellett együttműködve az ÉDUVIZIG szakembereivel, igyekszik mindenben segítséget nyújtani számukra.

Pályázat